Kur do te jete Ramazani?

Ket vit Ramazani pritet te jet diten e mart, me Daten 16.05.2018.
Ramazani 2018 pritet edhe:

Kommentare sind geschlossen.

Shperndaje
Kur është Ramazani dhe çfarë është ajo në të vërtetë?

Ramazani është muaji i shenjtë i muslimanëve dhe përbëhet prej agjërimit, lutjes dhe Zekatul Fitrit. Ramazani është agjërim. Veçoritë e Ramazanit janë Lailatul-Kadr, quajtur edhe "Nata e Kadrit", Zakatul-Fitr (zeqati i fitrit), të ulët të taksave per te varferit në fund të muajit, dhe feste ne fund te muajit, bajrami apo id. Ramazani është gjithashtu një kohë e mirë për të paguar zeqatin. Thyerja e agjërimit, iftari zhvillohet në fund të një dite, kur perendon dielli. Në kalendarin e Ramazanit ju mundeni më pa orarin e Syfyrit apo të Iftarit. Në Ramazan myslimanët e shtojn adhurimin, për shembull dukëfalur Tarawih (namazin e taravis), osedukë bërë Dua lutjet të shumta.

Na tregoni mendimet tuaja: Çfarë e bën Ramazanin tuaj të veçantë?